Oslušnite svoje telo: 6 znakova da ćete se razboleti

01/02/2018 09:06

Oslušnite svoje telo: 6 znakova da ćete se razboleti

Pre nego što zaista počnemo da osetimo simptome prehlade ili gripa, telo nam daje suptilne znakove da sledi određena bolest. U nastavku otkrijte i koji su to simptomi u pitanju.

Ježite se

Za grip je tipično da se u jednom trenutku osećamo dobro, a već u sledećem nemamo energije. Prvi, suptilni simptomi gripa su ježenje, stresanje i umor, te ukoliko osetite da vam se spava, imate “nalete” ježenja i grebe vas grlo, verovatno je u pitanju početak gripe.

Pojačano znojenje

Uz temperaturu i ježenje, dolazi i prekomerno znojenje. Ovo su česti simptomi bakterijskih infekcija, ali isto tako, prekomerno znojenje je simptom menopauze, srčanih oboljenja, disbalnsa šećera u krvi, pa čak i raka.

Mučnina i grčevi u stomaku

Blaga mučnina, grčevi i dijareja rani su znakovi upale u gastrovaskularnom sistemu, izazvane bakterijskim ili virusnim infekcijama.

Temperatura

Ukoliko kijate, imate glavobolju i osećate se umorno, te imate blago povišenu temperaturu, uz virus, možda patite od neke alergije.

Nemate apetit

Manjak apetita i osećaj nadutosti u predelu abdomena znak je gastroenteritisa- upale probavnog sistema, uključujući želudac i tanko crevo. Isto tako, manjak apetita može biti simptom virsune infekcije.

Nervoza i pad energije

Ovi simptomi mogu biti uzrok brojnih oboljenja, od virusne i bakterijske infekcije, preko alergija, do mentalnih oboljenja, poput depresije.

01/02/2018 09:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments