Jutarnje vesti – loše po zdravlje

21/09/2015 10:36

Jutarnje vesti – loše po zdravlje

Prema istraživanju američkih stručnjaka, jutarnje informativne emisije mogu biti loše za psihičko zdravlje pojedinca zbog količine negativnih vesti.

Ukoliko od ranog jutra konzumiramo negativne informacije koje možemo pratiti na različitim programima, u novinama, na internet portalima i slično, to smanjuje produktivnost na poslu i čini nas depresivnim.

U istraživanju koje su sproveli stručnjaci iz Amerike, 110 konzumenata jutarnjih vesti je podeljeno u dve grupe. Prva grupa je slušala 10 minuta deprimirajuće vesti, dok je druga tri minuta provela slušajući pozitivne informacije.

Svi učesnici su nakon šest sati odgovarali na pitanja koja su im postavljena kako bi se utvrdilo koliko je ko uznemiren, pod stresom ili spokojan i miran.

Ispitanici koji su 10 minuta slušali samo negativne informacije imaju 27 odsto više šansi da tokom dana budu deprimirani ili pod stresom, dok je njihova produktivnost na poslu smanjena. Iako su negativne vesti često veliki deo informativnih emisija tokom dana, stručnjaci ne kažu da ne bi trebalo da se informišemo nego da biramo kada ćemo se izložiti takvim informacijama.

Stručnjaci predlažu da ujutru prvo odaberemo pozitivne vesti, ukoliko odmah imamo potrebu za informisanjem, a da negativne vesti ostavimo za malo kasniji deo dana.

21/09/2015 10:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments