Fitnes: Savršene vežbe koje možete raditi kod kuće!

22/08/2022 15:37

Fitnes: Savršene vežbe koje možete raditi kod kuće!

Ne morate da idete u teretanu i da plaćate profesionalne trenere kako biste sagoreli kalorije i zategnuli mišiće.

Mnogo je vežbi koje možete da radite i u kućnim uslovima i da postignete sjajne rezultate. Ovo su samo neke od njih!

Preskakanje vijače

Ova fizička aktivnost sagoreva mnogo kalorija, a dpbra strav je da možete da vežbate bilo gde.

Čučnjevi

Ogroman broj mišića uključuje se kada neko radi čučnjeve. Uz to, uz pomoć ove vežbe jaćate telo i sagorevate veliku količinu kalorija.

Sklekovi

S razlogom je ova vežba veoma teška. Pored toga što izgrađujete mišiće na rukama, sklekovima aktivirate i trbušne i leđne mišiće. Pored toga, ova vežba povoljno utiče na kardiovaskularni sistem.

Dizanje tegova

Vežbe sa tegovima jačaju mišiće ruku ali i celog tela. Ukoliko ne posedujete par tegova, uvek možete napuniti flašu vodom ili peskom. Veličina flaše zavisi od fizičke spreme i toga šta želite da postignete. Mišiće ćete najbolje oblikovati tegom do 1 kg, odnosno flašom vode do 1l.

Vežbe za noge

Lezite na leđa i uvis dižite obe noge 10 puta. Ponovite seriju dva puta, a zatim napravite jednu vežbu tako što ćete 10 puta dizati jednu, pa drugu nogu. Ova vežba zateže mišiće na nogama, ali i na stomaku.

Vežbe sa loptom

Postoji brezbroj vežbi sa običnom lopotom koje i te kako vajaju mišiće. Ruke ćete ojačati ukoliko uzmete loptu obema šakama i ispravite ruke ispred sebe. Zatim, držeći loptu. dižite ruke iznad glave i vraćajte u prvobitni položaj.

Stomačne mišiće izvežbaćete radeći trbušnjake sa loptom. Lezite na leđa i uzmite loptu u ruke. DIžite se kao kada radite trbušnjake, a ruke sa loptom ispružite ispred sebe. Ponovite vežbu u dve serije po deset puta.

22/08/2022 15:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments