Saveti i prirodni lekovi naših baka koji uistinu deluju

16/10/2017 11:43

Saveti i prirodni lekovi naših baka koji uistinu deluju

Iako postoji na bezbroj starinskih saveta kada je zdravlje u pitanju, neki od njih zaista mogu da nam pomognu. U nastavku otkrijte koji su to lekovi naših baka zaista delotvorni.

Prirodni dezodorans

Pored sode bikarbone koja može da bude sjajna alternativa dezodoransu, istu ulogu ima i votka. Naime, ovo alkoholno piće pokazalo se kao odličan metod za ublažavanje neprijatnih mirisa. Pored toga što, u vidu raspršivača, može da posluži kao osveživač vazduha, votka uklanja neprijatne mirise iz obuće, jer zahvaljujući alkoholu, uništava bakterije koje izazivaju neprijatan miris.

Belji zubi

Odvajkada, uvreženo je mišljenje da jabuka izbeljuje zube. Prirodna kiselina koju sadrži ovo voće uništava mrlje sa zuba i deluje kao neka vrsta izbeljivača.

Prirodni antibiotik

Med ima antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva, pa je stoga zaista prirodni antibiotik. Zahvaljujući svojim sastojcima, ova namirnica sprečava širenje bakterija i tako štiti imuni sistem.

Zbogom atletskom stopalu

Gljivična infekcija, poznata pod nazivom atletsko stopalo, uzrokuje svrab, bol i neprijatnost, a godišnje, od ovog gljivičnog oboljenja u proseku oboli oko tri miliona ljudi. Međutim, naučnici su pokazali da potapanje tabana u vodicu za ispiranje usta može da zaustavi dalje širenje bakterija i tako izleči atletsko stopalo.

Opekotine od sunca

Ukoliko imate osetljivu kožu i dešava vam se da izgorite i dobijete bolne plikove na koži, pomoć potražite u crnom čaju. Nutrijenti koje ovaj čaj sadrži umanjuju upalu i poboljšavaju regeneraciju kože.

Mučnina

Sastojci pronađeni u đumbiru blagotvorno deluju na sistem za varenje i umanjuju simptome mučnine i nagona za povraćanjem. Takođe, đumbir utiče i na povećanje hormona sreće.

Akne

Bademovo ulje, koje je i inače uglavnom sastavni deo sapuna protiv akni i bubuljica, hrani kožu i umanjuje iritaciju. Zbog blagog sastava, bademovo ulje može da se nanosi i direktno na akne, bez bojazni da ćete oštetiti kožu.

Ljuto u borbi protiv bola

Kapsaicin koji se nalazi u ljutoj papričici ublažava bol, a dokazano je da ovaj sastojak pomaže i kod hroničnih oboljenja poput artritisa.

Glavobolja

Ukoliko patite od glavobolje, isprobajte ulje od mente. Masažom ovim uljem umirićete napete nerve i ublažićete simptome glavobolje.

16/10/2017 11:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments