Kako se rešiti bora prirodnim putem?

02/03/2020 14:28

Kako se rešiti bora prirodnim putem?

Najbolji i najefikasniji način da se rešite bora, krije se kod svakog od nas kod kuće! Kako dermatolozi savetuju, umesto skupih krema, probajte one koje možete sami napraviti.

Odvojte belance od žumanca i ulupajte kremu od belog dela jajeta. Penasti krem nanesite na lice, uz pomoć prstiju. Smesu držite na licu najmanje pola sata, a ukoliko vam je prijatno, s maskom možete i prespavati. Ujutro, kožu isperite hladnom vodom i primetićete da je ona mekša, nežnija i zategnutija.

Maslinovo ulje je jedno od najvažnijih namirnica naše ishrane. Prokuvajte šest do osam šolja vode i sipajte u veliku činiju. S peškirom na glavi “parite” kožu 15 minuta. Zatim, nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja i nežno umasirajte u kožu lica, a posebnu pažnju obratite na predele gde se stvaraju bore (oči, čelo, koža oko usana…). Maslinovo ulje probiće u dublje slojeve kože i tako će umanjiti nastanak bora.

Krastavci su prepuni silicijuma, prethodnika kolagena pa je stoga odličan saveznik u borbi protiv bora. Izrendajte jedan veliki sveži krastavac i procedite ga. Natapkajte vatu sokom od krastavca i nanesite na lice. Ostavite da deluje pola sata, a zatim kožu dobro isperite vodom. Ponavljajte postupak svaki dan, a za nekoliko dana, biće vidljivi iprvi rezultati.

02/03/2020 14:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments