Ideje za doručak gotov za manje od 7 minuta

20/03/2018 09:04

Svima je već odavno poznato da je doručak najvažniji obrok u toku dana, pa ipak, usled jurnjave ujutro, retko ko ima vremena da se posveti spremanju dobro izmalansiranog jutarnjeg obroka. U nastavku pogledajte preporuke nutricionista za brz doručak.

Dobro izbalansiran doručak daje nam neophodnu energiju u toku dana, čini nas duže sitim, sprečava nagomilavanje viška kilograma i smanjuje napade gladi u večernjim satima. Ipak, usled ubrzanog načina života, većina nas, iako sve ovo zna, preskače doručak ili pojeden nešto “s nogu”. Kako biste ovome stali na kraj, u nastavku pročitajte recepte za zdrav i lak doručak, koji može biti gotov za manje od sedam minuta.

Brzi, laki i zdravi doručak

Ovsena kaša sa borovnicama

Skuvajte šolju ovsene kaše uveče. Ujutro pomešajte sa 1/3 borovnica (ili drugog bobičastog voća) i dodajte kašiku seckanih oraha. Borovnice su moćan antioksidant i bogate su vlaknima koje nas čine sitima, dok nam orasi daju proteine i energiju.

Kajgana sa pečurkama

Dok čekate da se zagreje ulje, izmešajte dva jajeta sa šakom pečuraka. Ispecite i poslužite sa šoljom jogurta i parčetom integralnog hleba.

Smuti sa jagodama

U blender sipajte šolju jogurta i dodajte šaku jagoda, te usitnite. Jagode su bogate vitaminom C, kalijumom i vlaknima, dok jogurt sadrži proteine.

Tost sa kikiriki puterom i medom

Na dva parčeta integralnog tosta namažite kikiriki puter, a zatim med. Ovaj obrok će vam dati dodatnu energiju i sprečiće prejedanje u kasnim večernjim satima, kao i želju za grickalicama i slatkišima u toku dana.

Voće i sir

Ova kombinacija ne može biti jednostavnija i lakša za pravljenje. Isecite jabuku i 1 gram čedar sira, stavite u plastčnu kutiju ili kesu i ovaj obrok možete jesti i na putu za posao.

Voće i jogurt

Iseckajte jedan kivi, jednu jabuku i jednu bananu i prelijte jogurtom. Ovako ćete uneti dovopljnu količinu vlakana i proteina potrebnih za pravilno funkcionisanje tokom celog dana.

20/03/2018 09:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments