Da li ste znali šta sve može soda bikarbona?

22/08/2017 15:05

Da li ste znali šta sve može soda bikarbona?

Od izbeljivanja zuba, preko uklanjanja fleka do galvnog sastojka u kolačima, soda bikarobona uistinu jeste magični prašak.

Zdravlje

Sastojci sode bikarobne utiču na smanjenje kiselosti u ljudskom organizmu i zato, mogu da pomognu u lečenju kandide, ali i mnogo težih oboljenja. Naučnici su dokazali da ovaj prašak može da suzbije brojne vrste kancera, a mnogi narodni lekari preporučuju terapije sa sodom bikarbonom kada je lečenje tumora u pitanju.

Lepota

Zbog pH neutralnog faktora, soda bikarbona suzbija neprijatne mirise i može da se koristi kao dezodorans. Na vlažan pazuh namažite malo ovg praška i ne morate brinuti o neprijatnom mirisu.

Takođe, zbog same strukture, soda bikarbona može da se koristi i kao piling lica i tela.

Ovaj prašak koristi se i kao sredstvo za pranje zuba. A ukoliko u jedan dl vode pomešate kaščicu sode bikarbone i kap eteričnog ulja čajevca, dobićete efikasno sredstvo za osvežavanje daha.

Za opuštanje bolnih mišića i sjajan detoks tretman, dodajte u svoju kupku šoljicu sode bikarbone i šoljicu jabukovog sirća.

Temeljno ćete oprati kosu ukoliko pre korišćenja sapuna, na vlasi nanesete sodu bikarbonu. Kosam će vam doslovno “šrkipati” pod rukama.

Akne i bubuljice isušićete nanošenjem paste od sobe bikarbone, a opekotine od sunca ublažićete ukoliko gazu, natopljenu vodom u kojoj je razmućen ovaj prašak, nanesete na bolna mesta. Isti efekat soda bikarbona ima i na ubode insekata.

Domaćinstvo

U vašu obuću pospite malo sobe bikarbone i ostavite da odstoji preko noći. Višak praha očetkajte, a neugodan miri biće neutralisan.

Neprijatan miris uz pomoć ovog praška možete da neutrališete i kada su u pitanju kante za smeće, mašine za pranje posuđa i šporeta. Da se namirnice u frižideru ne bi osetile jedna na drugu, držite činiju sode bikarbone u njemu.

Tepihe ili prostor u kome spava vaš kućni ljubimac možete osvežiti ukoliko po njima pospete malo sode bikarbone i ostavite da odstoji.

22/08/2017 15:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments