Bezbedno izbelite zube prirodnim preparatima

11/08/2017 15:52

Ukoliko težite da imate blistavo bele zube, biće potrebno samo da zavirite u kuhinju! Uz pomoć prirodnih preparata sami možete da pripremite sjajne preparate pomoću kojih ćete vrlo lako dobiti pravi “holivudski” osmeh!

Soda bikarbona i limunov sok

Dobro je poznato da soda bikarbona ima blaga abrazivna sredstva i da može čak da ukloni kamenac s površina. Zamislite tek šta može onda da učini za vaše zube!

Sastojci:

– nekoliko kafenih kašika sode bikarbone
– limunov sok (u količini dovoljnoj da se napravi pasta)
– četkica za zube

Uputstvo:

Pomešajte nekoliko kašika sode bikarbone sa sveže ceđenim limunovim sokom (može da posluži i obučna voda), sve dok ne dobijete smesu nalik na pastu. Nanesite na četkicu i time operite zube, kao sa redovnom pastom. Ostavite smesu da deluje jedan minut, a zatim dobro isperite, kako limunska kiselina ne bi oštetila gleđ.

Pasta od soli i jagoda

Jagode su prepune vitamina C koji sprečava nastanak plaka i u isto vreme izbeljuje zube. Takođe, ovo voće sadrži jabučnu kiselinu koja uklanja fleke.

Sastojci:

-1-3 velike jagode
– prstohvat soli
-1/2 kafene kašike sode bikarbone (opciono)

Uputstvo:

Izgnječite jagode dok ne dobijete pire, dodajte so i sodu bikarbonu. Višak pljuvačke sa zuba obrišite peškirom, a zatim nežno nanesite pastu. Ostavite da odstoji 5 minuta pa isperite.

Tonik od kokosovog ulja

Iako možda zvuči čudno, ispiranje usta kokosovim uljem je prastari recept za izbeljivanje zuba. Kiseline koje ovo ulje sadrži uništavaju bakterije koje stvaraju plak i karijes, a u isto vreme sprečavaju da pigmentaciju zuba.

Sastojci:

– supena kašika kokosovog ulja

Uputstvo:

Ujutro, pre nego što operete zube pastom, mućkajte 10 do 15 minuta kašiku kokosovo ulja. Isperite usta vodom i operite zube standardnoj pastom.

Napomena: Važno je napomenuti da niti jedan od ovih preparata neće izbeliti zube preko noći. Potrebno je ponavljati proces nekoliko nedelja.

11/08/2017 15:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments