Tretman za ublažavanje ujeda komarca

26/07/2017 11:39

Tretman za ublažavanje ujeda komarca

Sezona komaraca počinje čim se približe lepi dani, ali na to nikada ne možemo biti u potpunosti spremni. Srećom, postoji veoma efikasan tretman kada se ujed komarca već dogodi.

Nakon ujeda komarca na koži ostaje crvenilo koje uglavnom prati i nesnosan svrab. Međutim, postoji način da olakšate ovu letnju muku koja nikako ne može da nas zaobiđe.

Ublažavanje ujeda komarca

Kao prvo rešenje za ublažavanje ujeda komarca na koži navodimo led. Stavite kockicu ili dve leda na mesto na koje vas je ujeo komarac i sigurno je da ćete ubrzo osetiti olakšanje barem kada je u pitanju svrab i peckanje. Led će “zalediti” nervi i taj deo kože će utrnuti pa svrab nećete osećati neko vreme – a onda će i prestati.

Sledeće home-made rešenje za nezaobilaazne ujede komaraca je da na mesto ujeda utrljate malo meda. Umesto meda možete upotrebiti i komad limuna. Istrljajte mesto ujeda i svrab i bol će nestati. Alternativa medu i limunu može biti i soda bikarbona.

Od ujeda komarca često nam se čini da se taj deo kože upalio – što i jeste slučaj, što se može videti i po crvenilu koje se odmah pojavi. Kako biste ohladili taj deo kože i ublažili svrab možete se poslužiti još jednim neverovatnim trikom – na mesto ujeda stavite malo paste za zube i sačekajte da počne da deluje.

Kada su u pitanju lekovite biljke koje mogu pomoći da se rešite nesnosnog svraba prilikom ujeda komarca, najefikasniji je bosiljak koji sadrći timol i kamfor koji umanjuju peckanje, pa je samo listić ove biljke stavljen direktno na mesto ujeda veoma efikasan metod za rešavanja problema.

26/07/2017 11:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments