Facebook nas unesrećuje?!

13/11/2015 11:43

Facebook nas unesrećuje?!

Imate puno prijatelja na najpopularnijoj društvenoj mreži i puno vremena provodite gledajući svoj News Feed. Međutim, stalno ste neraspoloženi i dekoncentrisani.

Ukoliko ste pronalazite u ovom opisu, izvor vaših problema i nezadovoljstva može biti upravo Facebook. Do ovog zaključka došli su naučnici iz Danske.

Naime, istraživanjem koje je podrazumevalo jednostavan “eksperiment” – nedelju dana bez Facebook-a, pokazalo je da oni koji su “izdržali” posle sedam dana bili su znatno zadovoljniji i srećni u odnosu na period pre toga.

Upravo je Facebook bio najpogodniji za ovakvo ispitivanje, jer je ova društvena mreža najposećenija i ima korisnike različitih uzrasta.

Autori ovog istraživanja došli su do zaključka da nezadovoljstvo korisnika društvenih mreža proizilazi iz toga što se često, umesto svojim problemima i svojim životom, bavimo tuđim.

Društvene mreže su prozor u život onih sa kojima smo “prijatelji”, pa tako lakše možemo da se “pozabavimo” tuđim problemima, umesto da rešavamo svoje.

Baš zbog toga vremenom postajemo nezadovoljni, pogotovo ako među prijateljima imamo one koji uspevaju u svojim životnim ciljevima – ili to bar tako prikazuju na Facebook-u.

13/11/2015 11:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments