Trikovi za brže mršavljenje

12/12/2022 15:19

Trikovi za brže mršavljenje

Male promene u svakodnevnim navikama mogu vam pomoći da izgubite višak kilograma, bez rigoroznih dijeta.

Stručnjaci su dali 6 saveta kako da lako izgubite višak kilograma, bez gladovanja i drastičnih promena načina života.

Započnite dan vodom

Većina ljudi budi se dehidrirana, a u toku dana svakako ne unosi dovoljno tečnosti. Umesto da dan započnete kafom, koja je prirodni diuretk i potpomaže izbacivanje tečnosti, dan započnite čašom vode. Uz to što ćete povratiti izgubljenu tečnost u organizam, razbudićete se.

Skakanje pre tuširanja

Serija od 10 čučnjeva sa skokom, ujutro, pre tuširanja, ubrzaće vaš srčani ritam i razbudiće vas, te ćete biti poletniji i spremniji na obavljanje svakodnevnih obaveza.

Voće i povrće

Nutricionisti predlažu da u ishranu uvrstite što više voća i povrća. Uz to što ćete uneti zdrave nutrijente, poboljšaćete rad celog organizma.

Meditirajte

U toku dana ostavite makar 20 minuta vremena za sebe i za fizički i psihički odmor. Meditacija u svakom obliku vam neće pomoći da smršate, ali će vas opustiti i ukloniće stres, koji i te kako može da utiče na povećanje telesne težine.

Užine

Za užinu izaberite namirnice bogate proteinima i zdravim mastima poput čija semenki, žitarica od celog zrna ili pak jogurta i bobičastog voća. Ova hrana će vas zasititi i sprečiti napade gladi i želju za slatkišima i grickalicama, a u isto vreme, unećete brojne zdrave nutrijente u svoje telo.

Trenirajte pametnije

Studije su pokazale da na smanjenje telesne težine ne utiče vremenski dug trening, nego što naporniji. Zato izaberite kraće ali teže vežbe, umeso laganije koje radite duži vremenski period.

12/12/2022 15:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments