Ove namirnice čiste organizam od štetnih materija

05/07/2018 13:19

Ove namirnice čiste organizam od štetnih materija

Brz život i neredovna ishrana, s vremena na vreme zahtevaju konzumaciju posebnih namirnica.

Ukoliko pripadate grupi ljudi koja unosi veliku količinu masti, šećera i alkohola, potrebno je da uvrstite sledeće namirnice u ishranu.

“Čistači”

Za poboljšanje zdravlja i raspoloženja, stručnjaci savetuju unos ovih namirnica.

Limun

Limun zaslužuje prvo mesto na ovoj listi. Reč je o voćki koja se nalazi u svakoj dijeti, pogotovo u onima koje su bazirane na detoksikaciji. Upotreba limuna utiče na smanjenje slobodnih radikala koji su posledica nezdravih navika. Limun jača imuni sistem i uspostavlja balans u organizmu.

Za početak dana preporučuje se limunada bez šećera.

Đumbir

Đumbir je namirnica koja se zbog svog sadržaja preporučuje kao lek pri lečenju mnogih bolesti ali i kao preventiva istim. Idealan je u borbi protiv toksina u organizmu. Ublažava nadutost, osećaj mučnine, a podstiče i rad sistema za varenje. Zbog jakih oksidativnih sredstava, čaša vode sa đumbirom predstavlja pravi eliksir koji poboljšava zdravlje.

Cvekla

Crveno povrće bogato je magnezijumom, vitaminom C i gvožđem i kao takvo predstavlja pravog borca protiv neumoljivih toksina. Cveklu je najbolje jesti sirovu, jer će na taj načini organizmu obezbediti najveći broj nutrijenata. Preporučuju se sok od cvekle i salata. Pozitivni uticaji konzumacije cvekle ogledaju se u smanjenju nivoa holesterola, sjaja kose i kože.

Kupus

Namirnica idealna za gubitak viška kilograma i proces detoksikacije. Kupus je bogat sulforafanom koji pospešuje ovaj proces. Organizmu će obezbediti potrebne antioksidanse i poboljšati rad jetre.

Sveže voće

Sveže voće je uvek odličan izbor. U pitanju je zdrav obrok bogat vitaminima, antioksidansima i vlaknima, koji ne sadrži veliki broj kalorija.

05/07/2018 13:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments