Biljni čajevi koji pomažu pri mršavljenju

04/12/2017 13:09

Biljni čajevi koji pomažu pri mršavljenju

Uprkos tome što danas postoje brojne čajne mešavine koje potmpomažu mršavljenju, čak i neki obični čajevi mogu vam biti idealni saveznici pri gubitku viška kilograma.

Uz to što je već mnogo puta spomenuti da crni i zeleni čaj utiču na smanjenje viška kilograma, brojne čajne mešavine za koje nikada ne biste rekli, mogu vam biti idealan dodatak dijeti. Ovo su neki od njih.

Beli čaj

Ovaj čaj potiče od istoimene biljke, a bere se dok su listovi još mladi i poluzatvoreni. Ime je dobio po belim dlačicama koje se nalaze na stabljikama. Ovaj čaj ima u sebi nutrijente koji ubrzavaju metabolizam, tope masne naslage naročito u predelu stomaka i smanjuju višak kilograma. Međutim, baš poput zelenog i crnog, i beli čaj izbegavajte uveče, jer sadrži kofein koji vam može poremetiti san.

Kamilica

Pored toga što kamilica pomaže u lečenju nesanice, jer ima smirujuće dejstvo, ova biljka pomaže i pri smanjenju telesne težine. Naime, neke studije su pokazale da osobe koje su pile ovaj čaj u cilju uspavljivanja, pored boljeg sna, izgubili su i višak kilograma.

Olong čaj

Olong ili “Wu long” čaj je mešavina nastala u Kini, a najviše je poznat po tome što je uspešan u borbi sa celulitom. Uz to, istraživanja su pokazala da ovaj čaj poboljšava rad metabolizma za 3% i tako utiče na brže razlaganje masnih naslaga i na mršavljenje. Uz to, olong čaj, slično zelenom, ima mnogo antioksidanata, ali i kofeina, pa ga stoga nemojte piti kasno uveče.

Nana

Uz to što ima blagotvorno dejstvo na digestivni trakt, nana pomaže i u opuštanju mišića. Istraživači su takođe pokazali da ova biljka smanjuje apetit i tako pomaže u mršavljenju.

04/12/2017 13:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments