5 razloga zašto treba da pijete zeleni čaj svaki dan!

18/09/2017 13:53

5 razloga zašto treba da pijete zeleni čaj svaki dan!

O benefitima zelenog čaja slušamo već godinama, ali da li znate kako ovaj napitak utiče na naše zdravlje?

Iako je kafa omiljeni napitak mnogih, malo ko zna da zeleni čaj ima isti efekat kao kafa– razbuđuje, a u isto vreme je mnogo zdravija zamena. Šta sve zeleni čaj čini našem organizmu, saznajte u nastavku.

Holesterol

Visok nivo holesterola povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti. Zeleni čaj sadrži susptance koje smanjuju LDL holesterol i tako sprečava eventualno “zapušavanj” arterija.

Koža

Zeleni čaj je prepuna antioksidanata, a u isto vreme, sadrži nutrijente koji sprečavaju i ublažavaju starenje kože. Redovna konzumacija ovog napitka pomaže organizmu da se oslobodi toksina i čini našu kožu zdravom.

Umor

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, preko 450 miliona ljudi pati od stresa i nervoze. Zeleni čaj sadrži polifenole koji umanjuju nervozu, daju telu energiju i poboljšavaju koncentraciju. Brojni antioksidanti u ovom čaju imaju umirujuće dejstvo, kako na telo, tako i na um.

Imunitet

Flavonoidi i polifenoli u zelenom čaju jačaju imuni sistem, sprečavaju širenje infekcije i štite telo od slobodnih radikala.

Detoksikacija

Pored toga što poboljšava metabolizam, zeleni čaj potpomaže izbacivanju toksina iz organizma, hidrira i čiti telo- spolja i iznutra.

Napomena: Iako je veoma zdrav, treba imati na umu da nutricionisti preporučuju maksimalno tri šoljice zelenog čaja dnevno, jer prekomerna upotreba može uzrokovati brojne tegobe.

18/09/2017 13:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments