Najbolji prirodni lekovi za bolno grlo

17/01/2023 11:17

Najbolji prirodni lekovi za bolno grlo

Takozvano grgotanje je jednostavan i neverovatno efektivan način da ubijemo bakcile u grlu i da ublažimo bol i upalu. Iz tog razloga, u nastavku isprobajte ove recepte.

Kurkuma i voda

Ovaj začin je moćan antioksidant koji se bori sa brojnim oboljenjima. U šolju tople vode sipajte pola kafene kašike kurkume i jednaku količinu soli. Promešajte i grgoćite.

Voda i so

1/4 kafene kašike soli pomešajte sa šoljom tople vode. Ovaj napitak ispira i neustrališe kiselinu u grlu, te potpomaže isceljenju iziritirane sluzokože u ustima.

Limun i voda

Jednu kafenu kašiku limunovog soka pomešajte da šoljom vode. Sok će pomoći da se otok grla umanji i stvoriće kiselu nepogodnu sredinu za viruse i bakterije.

Sok od paradajza

Za privremeno uklanjanje bola u grlu, grgoćite mešavinu pola šolje soka od paradajza i vruće vode. Antioksidanti u paradajzu umanjiće upalu samog grla.

Đumbir, med i limun

U pola šolje tople vode pomešajte kašiku limuna i kašiku praha od đumbira. U napitak dodajte sok od pola limuna.

Ljuti sos i voda

Kapsacijum koji se nalazi u ljutim papričicama bori se sa upalom i uklanja bol. U šolju vruće vode dodajte pet manjih ljutih papričica i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zatim, na svakih 15 minuta grgoćite ovaj napitak.

17/01/2023 11:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments