Dužim spavanjem do kvalitetnijeg života!

27/02/2020 11:04

Dužim spavanjem do kvalitetnijeg života!

Potreba za snom jedna je od najosnovnijih životnih potreba. Stručnjaci ističu kako osobe koje spavaju 8 sati imaju mnogo kvalitetniji i zdraviji život nego osobe koje spavaju manje od 5 sati dnevno! San je veoma važan zbog normalnog funksionisanja organizma.

Nedostatak sna može uticati na pad imuniteta, pad koncentracije i raspoloženja, gojenje, suva koža, itd.

Vikendom spavajte duže

Nema boljeg osećaja, nego kada ugasite iritantni alarm, jer znate da je vikend i možete da nastavite da spavate i probudite se kad vam se prohte.

Sprovedeno istraživanje pokazalo je kako san utiče na zdravlje..

Zašto je san važan?

Naime, švedski istraživači su sproveli anketu koja je uključila 43.000 ljudi. Rezultati istraživanja su pokazali da osobe koje spavaju manje od pet sati tokom noći imaju veće šanse za ranu smrt.

Stručnjaci ističu da bi trebalo spavati duže, jer kako su istraživanja pokazala, osobe koje spavaju dovoljno dugo imaju duži i kvalitetniji život. Neprospavane noći tokom radne nedelje, nadoknadite kada ste slobodni i na taj način uravnotežite svoj bioritam.

Mnogi stručnjaci tvrde da ovo nije moguće, jer dva dana nisu dovoljna da se nadokande preko potrebni sati sna. Iako duže spavanje bar slobodnim danima nije na odmet, potrudite se da redovno spavate osam sati.

27/02/2020 11:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments