Isceljujući benefiti kantarionovog ulja

01/11/2017 10:40

Isceljujući benefiti kantarionovog ulja

Pored blagotvornih efekata kada je lepota kože u pitanju, ulje kantariona ima mnogo isceljujućih efekata na naše telo, a u nastavku otkrijte koji su najveći.

Manje opekotine

Pored toga što ublažava bol, ulje kantariona ubrzava proces zarastanja opekotina. Ukoliko dođe do manje opekotine, na obolelo mesto stavite oblog od kantarionovog ulja i držite najmanje sat vremena.

Grčenje mišića

Tenzija i bolni grčevi u mišićima posledica su naporne fizičke aktivnosti, ali i manjka magnezijuma u organizmu. Ukoliko vam se ovo dešava, nekoliko puta dnevno masirajte mišiće, utrljavajući ulje kantariona.

Hemoroidi

Ukoliko patite od ovog neprijatnog zdravstvenog problema, dva puta dnevno, na obolelo mesto nanesite ulje. Preko noći čak možete praviti i obloge. Ulje će umiriti upalu i bol.

Posekotine

Ulje kantariona ubrzava regeneraciju kože, pa kada se posečete, nakon dezinfekcije, na ranu nanesite nekoliko kapi ulja.

Uklanja ožiljke

Pored toga što utiče na brže zarastanje rana, kantarionovo ulje pomaže i u nestajanju ožiljaka, jer ima anitupalno dejstvo. Naročito je efikasan kod rozih i crvenih ožiljaka.

01/11/2017 10:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments