Slana voda – zdrav jutarnji ritual!

29/12/2015 12:42

Slana voda – zdrav jutarnji ritual!

Po jutru se dan poznaje – zato se potrudite da jutro počnete nečim dobrim za sebe i zdravlje celokupnog organizma! Jednostavan jutarnji ritual vam u tome može pomoći.

Početak svakog dana može biti stresan, pogotovo ako se nismo naspavali, ako znamo da nas očekuje puno obaveza ili ako iščekujemo da se desi nešto veoma važno. Međutim, ništa od toga nije razlog da svako jutro ne uradimo nešto za svoje zdravlje.

morning-1092771_1280

Postoji više načina na koje bismo mogli da čuvamo zdravlje i na dobar način započnemo dan. Neki ljudi vole da se bave fizičkom aktivnošću čim ustanu, pa tako u ranim jutarnjim časovima odlaze na trčanje, plavanje ili neki drugi trening, dok drugi prvo pojedu zdrav doručak.

Svakako da su i ovo zdravi jutarnji rutuali, ali bez obzira na njih – ovo vam mora preći u naviku:

Čaša tople slane vode na prazan stomak!

Iako zvuči isuviše jednostavno, ovaj napitak ima višestruke pozitivne efekte na zdravlje organizma:

Hidratacija tela

Kako bi funkcionisao na najbolji način, našem telu je potrebno dovoljno hidracije svakog dana. S obzirom na to da bi svakako trebalo popiti bar jednu čašu vode nakon spavanja – što ne biste od toga napravili još zdraviji ritual. Dovoljno je da dodate samo malo soli u času!

Ubrzavanje probave

stomak bol

Problem sa probavom je česta pojava pogotovo kod onih koji se ne hrane baš na najzdraviji način, a ovi problemi mogu biti i nasledni. Zato – nije retkost da se upravo za ovaj problem traži rešenje u različitim lekovima, dijetama i terapijama.

Ukoliko i vi imate problema sa probavom – rešite to na najlakši mogući način. Čaša tople slane vode će vas rešiti muka. Upravo takav napitak pokreće enzime koji ubrzavaju probavni trakt.

Prve rezultate u borbi tople slane vode sa problemima probave videćete već za nekoliko dana – ukoliko se budete pridržavali saveta i svako jutro pili po čašu tople slane vode.

Miran san

Nesanica i problemi sa snom povezani su sa stanjem našeg mozga. Poznato nam je svim da kada smo pod stresom ili nas muče problemi o kojima ne možemo da prestanemo da razmišljamo – ne možemo ni da spavamo.

U tim trenucima je potrebno da se opustimo kako bi bismo mogli da zaspemo. Ukoliko to ne možemo sami – potrebna nam je pomoć. Umesto različitih tableta ili preparata za umirivanje – pijte redovno toplu vodu sa malo soli i dopustite mineralima soli da umire vaš nervni sistem kada dođe do problema sa nesanicom.

Čišćenje organizma

Detoksikacija je veoma važna za organizam. Na taj način izbacuju se otrovi iz tela i suvišne bakterije koje samo štete našem organizmu.

Za sve ovo dovoljna je samo jedna čaša tople posoljene čaše svakog dana i problema neće biti, a telo će se čistiti samo od sebe.

Zdravije kosti

Odavno je poznato da na zdravlje kosti u velikoj meri mogu da utiču alkali minarala soli, zbog čega je veoma važno unositi ih na pravi način i u dovoljnim količinama.

Alkali minerala soli posebno povoljno utiču na kosti kod onih koji imaju problema sa osteoporozom, zbog čega je veoma važno da ne zaboravite – jedna čaša tople vode sa malo soli je sasvim dovoljno da održite kosti zdrave ili bar poboljšate njihovo stanje.

lepa zena lice

Sjajna koža

S obzirom na to da na izgled naše kože utiče ishrana, način života i druge zdrave ili nezdrave navike, važno je onda kontrolisati ove faktore kako bi imali sjajnu kožu.

Jedna čaša tople slane vode dnevno pomaže da se organizam očisti od otrova i pomaže telu da se hidrira, čime se stiču veoma povoljni uslovi za održavanje lepog izgleda kože. Važno je da ne zaboravite – topla slana voda, jedna čaša, svaki dan!

29/12/2015 12:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments