Razlozi zbog kojih su se nekim ženama u izolaciji pojavile akne

03/04/2020 11:18

Razlozi zbog kojih su se nekim ženama u izolaciji pojavile akne

Mnoge žene se žale kako su danima u kući, za to vreme se nisu šminkale, a ipak su počele da im se javljaju akne i iritacije na koži.

Mnoge žene su očekivale da će im se koža preporoditi nakon što prestanu da se šminkaju i počnu duže da spavaju. Pored toga, od kada smo svi u izolaciji, odmorniji smo, ljudi redovno jedu i zdravije se hrane.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih naša koža lica trpi, a evo nekih od njih:

  • Retko peremo kosu

Ako vam je masna kosa, sebum sa skalpa može lako stići do lica. Ovo blokira pore, a kao rezultat toga je pojava akni. Čak iako vas mrzi, pokušajte da perete kosu podjednako često kao i pre izolacije.

  • Ne čistimo lice pre spavanja

Nameće se logično pitanje, zašto bismo skidali šminku ako se prethodno nismo ni šminkali. Ipak, to što nemate šminku na licu ne znači da lice ne treba očistiti, a mnoge žene to ne rade. Nije dovoljno umiti se samo ujutru, već treba očistiti lice i uveče.

  • Konstantno dodirujemo lice dok radimo

Čak iako se preporučuje da ne diramo lice rukama, ovo je nesvesan gest koji ne možemo da kontrolišemo, a češće se ispoljava kada smo anksiozni, zabrinuti ili kada nam je dosadno. Neke žene ne samo da dodiruju lice, već imaju naviku i da diraju po postojećim bubuljicama, što samo pogoršava situaciju.

  • Po ceo dan nešto jedemo.

Ovo je takođe rezultat dosade, anksioznosti i panike. Nakupovali smo sve i svašta po marketima i sad imamo ceo dan na raspolaganju da nešto grickamo. Tako da pored redovnih obroka, grickamo još po nešto, što je uglavnom nezdravo i izaziva reakcije na koži. 

Čak ako ste po ceo dan u kući i pod stresom ste, pokušajte da kontrolišete vašu rutinu i način ishrane, da ne biste kasnije zašalili.

03/04/2020 11:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments