Psiholozi upozoravaju: Anksioznost utiče na celo telo, ne samo na um

15/11/2017 10:45

Psiholozi upozoravaju: Anksioznost utiče na celo telo, ne samo na um

Uz užasavajuće i često iracionalne strahove, ubrzan rad srca i nedostatak daha, anksioznost ima i druge posledice po naše telo, koje ne smemo da zanemarimo.

Baš iz tog razloga, psiholozi smatraju da osobe koje pate od ovog oboljenja moraju da prihvate svoju bolest i da se potrude da je razumeju. U tome, pomoći će im naredni koraci.

Identifikujte problem

Prema psiholozima, kada se neki simptom anksioznosti pojavi, on ne treba da bude zanemaren. U tim trenucima, važno je da zastanete i pokušate da otkrijete izvor samog problema. Tada ćete imati i bolji uvid u to zašto se u tom trenutku tako osećate.

2. Isprobajte standardne načine lečenja

U trenucima panike, kada pomislite da se gušite, umirite se dubokim izdisajima i udisajima. Kod nekih ljudi ovaj sistem ne funkcioniše. Stoga posavetujte se sa stručnjacima, koji vam mogu prepisati adekvatnu terapiju i način lečenja anksioznosti.

3. Gledajte i čekajte

Isrobavajte sve načine koji vam mogu pomoći da se opustite. Bilo da je to joga, vežbanje ili gledanje omiljene serije. Uz to, obratite pažnju na telo i vidite kada se ono umiruje i šta dovodi do toga.

4. Kada promeniti pristup?

Anksioznost može da pogorša simptome srčanih bolesti ili hrončnih plućnih oboljenja. Onog trenutka kada osetite da su svi načini neuspešni i da se simptomi anksioznosti pogoršavaju, idite kod izabranog lekara po savet.

15/11/2017 10:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments