Pozitivni efekti tamne čokolade

19/05/2015 11:00

Prema istraživanjima koje su sproveli naučnici Univerziteta Severna Karolina, pažnja i koncentracija mogu biti povećane ukoliko se tokom dana unese mala količina čokolade sa visokim sadržajem kakaa.

Istraživanje je sprovedeno na 122 osobe uzrasta od 18 do 25 godina. Praćena je aktivnost njihovog mozga posle konzumiranja različitih vrsta čokolada, čime je dokazano da tamna čokoloda najbolje utiče na moždanu aktivnost.

Podne je vreme kada većina ljudi počinje da oseća umor i pad koncentracije, pogotovo je tu reč o studentima i zaposlenima. Tamna čokolada, koja sadrži oko 60 odsto kakaa u sebi, uspešno jača koncentraciju, tako da je podne najbolje vreme za njenu konzumaciju.

Osim što je izuzetno dobra za koncentraciju, tamna čokolada je bogata antiokidansima i materijama koje pomažu smanjenju rizika od srčanog udara.

Pored toga, naučnici su otkrili i da je jedna kockica tamne čokolade dovoljna da smanji rizik od dijabetesa.

19/05/2015 11:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments