Voće koje održava sjajan ten

31/07/2016 09:27

Poznato je da voće i povrće veoma povoljno utiču na naš organizam i zdravlje, ali u velikoj meri mogu da utiču i na naš izgled, pogotovo kada je koža lica u pitanju.

Tako postoje određene namirnice koje mogu poboljšati izgled i zdravlje kože lica, a među njima se u prvom planu nalazi razno voće.

Ukoliko želite lepu, negovanu, blistavu kožu i svršen ten – potrebno je da redovno jedete ovo voće:

Banane

bananas

Banane su jedan od najboljih prirodnih izvora kalijuma za naš organizam. Upravo je ovaj sastojak od krucijalnog značaja za održavanje ravnoteže hidratantnosti kože – koja je veoma važna za sjajan izgled lica.

Lubenica

lubenica parce

Jedan od omiljenih plodova leta je svakako lubenica. Zahvaljujući tome što je njen sadržaj 90 odsto voda – redovnim konzumiranjem lubenice možete biti sigurni da će vaša koža biti hidrirana iznutra, što se spolja i te kako može primetiti.

Ananas

Ananas u sebi sadrži visok nivo enzima bromelin koji smiruje zapaljenje kože, zbog čega se često koristi i kao lek.

Borovnica

borovnice

U narodu poznata kao plavi dijamant, borovnica je nosilac zdravih stvari i veoma je vredna. Sadrži visok nivo vitamina A i C i odlična je kao antioksidant, što pomaže da kože izgleda sjajno.

Jabuka

Zahvaljujući tome što u sebi sadrži visok procenat kolagena, jabuka održava kožu elastičnom.

Jagode

jagode

Jagode su jedno od omiljenog voća mnogih ljudi upravo zbog svog slatkog ukusa, a osim što su lepe za jelo – veoma su dobre i za kožu lica jer sadrže kiseline koje se bore protiv UV zračenja i smanjuju bore.

Kivi

Poznato je da kivi sadrži visok nivo vitamina C zbog čega je veoma efikasan u održavanju imunog sistema jakim, a koži daje sjaj i blistan ten.

Nar

nar

Kao i borovnica, i nar se smatra superhranom jer sadrži moćne sastojke koji sprečavaju starenje i regenerišu ćelije.

Trešnje

Sadrže veliku koncentraciju antioksidanata – kao ni jedno drugo voće, čime uspešno usporavaju proces starenja.

31/07/2016 09:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments