Šta izaziva bele mitisere i kako ih se rešiti?

02/03/2018 10:17

Šta izaziva bele mitisere i kako ih se rešiti?

Ukoliko imate problem sa belim mitiserima, u nastavku poslušajte savete dermatologa.

Šta su beli mitiseri?

One bele tačkice koje se pretežno pojavljuju na nosu, bradi i obrazima nastaju usled začepljenja pora nagomilavanjem mrtvih ćelija, bakterija i masnoća. Preveliko izlaganje suncu takođe izaziva pojavu belih i običnih mitisera.

Kako se tretiraju beli mitiseri?

Prevencija je najbolji mogući pristup za ovaj kožni problem. Redovno se umivajte, čistite kožu uveče i dva puta nedeljno radite piling, Izbegavajte premasne kreme i teške, guste kozmetičke proizvode i pudere, te na lice nanosite kremu sa UV zaštitom, i zimi i leti.

Pročitajte i… Svakodnevne navike koje uništavaju našu kožu

Takođe, nekoliko puta nedeljno parite lice tako što ćete skuvati čaj od kamilice, sipati ga u lavor i nagnuti se iznad njega sa peškirom na glavi. Ovako će se pore opustiti i mitiseri će se lakše povući.

Sa ovim čajem, uz dodatak kašike sode bikarbone, se možete svakodnevno umivati, jer ova kombinacija ublažava iritaciju i sprečava pojavu upala, akni i bubuljica.

Razlika između cističnih akni i belih mitisera

Veoma je važno znati ovu razliku, jer se različiti kožni problemi različito i tretiraju. Cistična akna je zapaljena akna koja se nalazi dublje u koži. Beli mitiseri se nalaze na površini i na dodir nisu bolni i otečeni.

02/03/2018 10:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments