Korisni saveti za zimske dane: Kako prevariti telo da vam ne bude hladno?

08/01/2018 09:28

Korisni saveti za zimske dane: Kako prevariti telo da vam ne bude hladno?

Iako je ova zima, barem zasad, blagonaklona kada su u pitanju temperature, nije zgoreg znati kako da prevarite telo i um i instant se zagrejete u trenucima kada ne možete da budete u toploj prostoriji.

Disanje

U jednoj studiji, učesnici su koristiti medititavno disanje kako bi povećali temperaturu. Duboko udahnite, a dok izdišete vazduh, stisnite mišiće stomaka. Uz to, prema istraživanjima, pomaže i vizualizacija plamena ili nekog drugog izvora topolote.

Pojedite nešto masno

Ukoliko znate da ćete ostati duže napolju, pripremite svoje telo. Dok organizam vari, nije nam toliko hladno, jer telo proizvodi energiju kako bi svarilo hranu. Masti su u ovom slučaju presudne, a ukoliko ne volite masnu hranu, isprobajte toplu čokoladu ili kafu sa puterom.

Pročitajte i… Kafa sa puterom u borbi sa viškom kilograma

Srećne misli

Jedno istraživanje pokazalo je da nostagija zagreva. Učesnici koji su se prisećali nostalgičnih događaja bili su tolerantniji na ekstremnu hladnoću, za razliku od onih koji su se prisećali običnih događaja.

Popijte nešto toplo

Topli napici, poput čajeva ili supe, neće zagrejati vaše telo, ali daju osećaj toplote. Razlog se krije u tome što su usta najosetljiviji deo tela, pa nas tako topla tečnost zagreva na podsvesnom nivou.

Jedite đumbir

Ovaj koren poboljšava cirkulaciju, pa samim tim zagreva. Ipak, imajte na umu da ostali začini, iako vam možda deluje da vas zagrevaju, dovode do znojenja, koje zapravo može da vas rashladi.

Pročitajte i… Magični koren: Đumbir u službi lepote

08/01/2018 09:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments