Svi benefiti aloe vere za koje niste znali

03/11/2017 09:47

Svi benefiti aloe vere za koje niste znali

Uz to što aloja vera pomaže u ublažavanju opekotina od sunca, ova biljka je idealan lek za brojne probleme kako sa kožom, tako i sa ostatkom organizma. U nastavku otkrijte sve blagodeti aloja vere.

Aloe vera je od davnina poznata kao “biljka dugovečnosti“, a zbog svih benefita po zdravlje, nazivaju je i kraljicom lekovitih biljaka. Ime vodi poreklo od latinske forme arapske reči “aloeh” , sirijske !alwai” ili hebrejske “halal”, što u prevodu znači “izuzetno gorka materija”. Ova materija je zapravo žuti sok aloje, koji se u lekovite svrhe koristi od 4. veka pre nove ere. Uz benefite koje aloja ima na kosu i kožu, ova biljka jača imuni sistem i potpomaže zdravlju zuba. U nastavku pogledajte kakve se zdravstvene benefite, za koje niste znali, ima aloe vera.

Zdravlje kože

Uz to što hidrira našu kožu i uklanja osip i alergije, aloja potpomaže umanjenju bora i čini kožu elastičnijom i mekšom. Rakođe, zbog salicinske kiseline, aloja može da posluži i kao sredstvo za čišćenje lica i efikasno se bori protiv akni i bubuljica.

Jača organizam

Zbog antiupalnog i antivirusnog dejstva, aloja pomaže u uklanjanju herpesa, ali i jača imuni sistem. Takođe, ova biljka je odličan saveznik u borbi sa simptomima prehlade, poput bolova u grlu i otečenih krajnika.

Povećava dejstvo krema i lekova

Hemikalije u aloji potpomažu sastojcima iz krema da dublje prordru u slojeve kože i tako poboljšava dejstvo krema, losiona i brojnih lekova.

Oralna higijena

Kao prirodna alternativa vodicama za ispiranje usta može da posluži i aloja. Studije su pokazale da je sok ove biljke 100% efikasan u borbi sa plakom,

03/11/2017 09:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments