Ova zdrava namirnica može da bude uzročnik akni

01/12/2017 11:22

Ova zdrava namirnica može da bude uzročnik akni

Uz to što protein pomaže u izgradnji mišića i u mršavljenju, ishrana bogata proteinima odlična je užina nakon treninga. Međutim, ovaj polipeptid može da uzrokuje pojavu akni i bubuljica.

Fitnes zaluđenici u ogromnoj većini u svakodnevnu ishranu uvrštavaju proteine, a istraživanja su pokazala da 100% bodibilderki svakodnevno koristi i suplemente proteina. Druga studija pokazala je da muškarci vežbači često umesto obroka, uzimaju proteinske šejkove i proteinske čokoladice.

Protein uzrokuje pojavu akni

Međutim, konzumiranje šejkova i smutija prepunih proteinom, može da utiče na pojavu akni, upozoravaju američki dermatolozi. U istraživanju, u kojem je 30 učesnika dva meseca svaki dan konzumiralo protein, pokazano je da ovaj polipeptid podstiče stvaranje akni i bubuljica. Druga studija dokazala je da su žene podložnije ovoj promeni kože, usled konzumiranja proteina.

Veza između proteina i pojave akni nije još uvek dokazana, a neki naučnici smatraju da do bubuljica dolazi usled povećanje proizvodnje insulina, nakon konzumiranja proteina. Međutim, stručnjaci se ograđuju od ove tvrdnje, navodeći da je studija veoma mala i da je potrebno još istraživanja.

01/12/2017 11:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments