7 saveta za bezbedno sunčanje ovog leta

01/08/2019 13:44

7 saveta za bezbedno sunčanje ovog leta

Vreme godišnjih odmora je, a većina nas ide negde na letovanje. U nastavku saznajte kako da bezbedno pocrnite i da duže zadržite boju.

Postoji mnogo razloga da volimo sunce. Pored toga što lepo potamnimo, sunčeva svetlost podiže nivo serotonina, telo nam luči vitamin D, koji je dobar za kosti, zube i kožu. Ali, preterano izlaganje suncu utiče na prerano starenje kože i povećava rizik od kancera kože.

U nastavku saznajte kako da bezbedno pocrnite.

Bezbedno sunčanje

1.  Izbegavajte solarijume, pa makar i ako je samo nekoliko puta godišnje. Solarijumi povećavaju rizik od raka kože za čak 75%.

2. Koristite odgovarajuću kremu za sunčanje, koja ima zaštitu od UV zračenja. Takođe, kremu mažite na svaka dva sata.

3. Vaša koža doći će do trenutka kada ne može da proizvodi više melanina– pigmenta koji nas čini da potamnimo. Morate i ovo imati u vidu tokom sunčanja.

4. Izbegavajte sunce u najgorem delu dana. Ukoliko niste u mogućnosti da odete sa plaže, potražite spas u hladovini. I tu se crni.

5. U ishranu uvedite beta- karoten, koji utiče na proizvodnju melanina.

6. Uz beta- karoten, jedite crveno i narandžasto voće i povrće, koje zahvaljujući svojim sastojcima, poboljšava zaštitu kože za čak 33%.

7. Pre odlaska na sunčanje uradite  piling kože. Ne zaboravite na negu nakon sunčanja, te se mažite hidratantnim kremama, kako bi boja duže ostala na vašoj koži.

 

 

01/08/2019 13:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments