Jesenji detoks plan: Malim promenama do zdravlja

09/10/2017 10:18

Jesenji detoks plan: Malim promenama do zdravlja

Detoksikacija organzima pomaže telu da se oslobodi toksina. Zato, barem dva puta godišnje, napravite svoj detoks plan i pomozite vašem telu da ostane zdravo.

Naš organizam se konstantno bori sa toksinima, a u ovom procesu i vi možete imati veliku ulogu. Samo je potrebno da uvedete male promene u vašu svakodnevnu rutinu.

Hidrirajte se

Pored toga što voda pomaže u izbacivanju toksina, dovoljna količina tečnosti u toku dana ukloniće glavobolju, poboljšati varenje i pomoći u gubljenju viška kilograma. Iako je preporučena dnevna doza dve litre vode, ova količina se povećava u zavisnosti od samih navika, poput količine fizičke aktivnosti.

Kokosovo ulje

Kašika kokosovog ulja dnevno ubrzava metabolizam, a može da uspori razvoj brojnih oboljenja, poput kandide. Tokom spremanja jela, umeso maslinovog ili suncokretovog, počnite da koristite kokosovo ulje ili kašiku ovog ulja pomešajte sa kafom ili omiljenim smutijem.

Postite

Brojne studije pokazale su da dvanaestočasovno gladovanje može da ima pozitivne efekte na organizam. Pored detoksikacije, kasna večera utiče na nivo leptina i može dovesti do povećanja kilograma. Napravite pauzu između večere i doručka dvanaest sati makar dva puta nedeljno.

 

Iskoristite jesenje namirnice

Tokom jeseni, ima toliko zdravih namirnica koje će vam pomoći da očistite svoje telo. Izbegavajte unos mesa i mlečnih proizvoda, a u ishranu uvedite voće i povrće. Jabuke, nar i citrusi su idealne jesenje namirnice.

09/10/2017 10:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments