7 trikova za uklanjanje sala na stomaku

07/12/2017 10:01

7 trikova za uklanjanje sala na stomaku

Uz zdrav način ishrane i redovno vežbanje, razmislite da svoj način života upotpunite ovim trikovima koji će vam pomoći da uklonite višak kilograma u predelu stomaka.

Dok većina ljudi želi da smanji obim struka iz estetskih razloga, višak masnih naslaga u predelu stomaka može da uzrokuje brojne zdravstvene probleme. Uz povećan rizik od dijabetesa tipa 2, velik obim struka povećava i mogućnost da imamo visok krvni pritisak. U nastavku otkrijte kako da smanjite višak kilograma na stomaku.

Povećajte unos proteina

Izbalansirana ishrana i redovna fizička aktivnost, bez rigoroznih dijeta, sasvim su dovoljni da uklonite masne naslage. Uz to, u jelovnik dodajte malo više proteina, koji dovode nivo šećera u krvi u balans, pa samim tim smanjuju i insulin- hormon koji daje signale telo da počne da skladišti masti, naročito u abdomenu. Izbegavajte ugljene hidrate i radije izaberite povrće i voće, kao i meso i mlečne proizvode.

Čudesno kokosovo ulje

Ovo ulje sadrži nutrijente koje jetra, umesto da pretvori u masti, koristi za energiju, pa samim tim, metabolizam je stimulisan i lakše se bori sa viškom kilograma. Razmislite o tome da kokosovo ulje bude deo vaših obroka.

Oslobodite se stresa

Hroničan stres jeste jedan od faktora koji utiče na povećanje masnih naslaga u predelu stomaka. Dugotrajan stres utiče na lučenje kortizola koji povećava apetit i usporava metabolizam, te dolazi do nagomilavanja masnih naslaga. Pronađite svoj sistem za oslobađanje od stresa, bilo uz meditaciju, toplu kupku ili šetnju i umanjite, koliko možete, dnevnu količinu stresa.

Rutina spavanja

Istraživanja su pokazala da šest do osam sati sna dnevno utiče na nivo insulina u krvi i drži hormon stresa pod kontrolom. Uz to, imaćete i dovoljno energije da efektivnije sagorite kalorije.

Začinite jela

Kurkuma ima antiupalna svojstva, a dodavanjem ovog začina u obrok, poboljšavate rad celog organizma. Uz to, neka istraživanja su pokazala da ovaj začin utiče na smanjenje masnih naslaga.

Voda

Za kraj, dovoljna količina vode tokom dana, poboljšava rad organa za varenje, smanjuje nadutost i doprinosi boljoj funkciji celog organizma. Samim tim, umanjuje se i dnevni unos kalorija, što prirodno dovodi do mršavljenja.

07/12/2017 10:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments