Back to homepage

Matematika – zadaci, rešenja, lekcije

Gradivo iz matematike za osnovnu i srednju školu

Iako ne postoji opšteprihvaćena definicija, u širem smislu, matematika je formalna nauka o količini, strukturi, promeni i prostoru. Nastala razvijanjem trgovine i potrebom da se meri zemljište, ali i za potrebe astrologije, iz ove nauke, proizašle su brojne druge nauke, poput fizike. Matematika spada u prirodne nauke i deli se na četiri grane: algebru, aritmetiku, geometriju i analizu.

Otkako se pojavila kao predmet u školama, matematika je predstavljala veliki bauk školarcima, a neretko, roditelji i đaci, rešenje traže na raznoraznim kursevima i privatnim časovima iz matematike. Ipak, zadaci iz matematike, kako za srednju tako i za osnovnu školu, ne moraju uopšte da zadaju glavobolje.

Kao i kod svake druge nauke, tako i matematika zahteva učenje i redovno i predano vežbanje. Zato je u nastavku ponuda svih lekcija iz matematike za osnovne i srednje škole. Uz to, navedeni su i primeri zadataka i rešenja matematičkih zavrzlama. Obuhvaćene lekcije iz matematike za osnovnu i srednju školu napravljene su u skladu s planom i programom Ministatarstva prosvete.

Matematika za osnovnu školu

U osnovnoj školi đaci počinju da se susreću sa matematikom i zapravo tu grade osnovu za dalje proučavanje. Iz tog razloga, na vreme i detaljno savladajte osnovne lekcije iz matematike i zagarantujte dobru ocenu.

Matematika za srednju školu

Iako obim gradiva iz matematike zavisi od smera u srednjim školama, ponuđene lekcije obuhvataju opšte gradivo od prvog do četvrtog razreda srednje škole. Sažete i jasne lekcije pomoći će vam da usavršite svoje znanje iz matematike.

Zadaci iz matematike

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Elhan
3 godine ranije

Stvarno je ovo ekstra vrlo dobro sam shvatio, i puno mi je pomoglo