I kosi je potrebna zaštita od sunca

20/07/2015 15:00

I kosi je potrebna zaštita od sunca

Tokom leta najviše se brine o zaštiti organizma od visokih temperatura i sunčevih zraka. Međutim, iako se obraća pažnja na zaštitu od sunca, najčešće se to završava na zaštiti kože.

Veoma je bitno zaštiti kožu od sunčevih zraka koji su u letnjem periodu veoma štetni. Ali osim što oštećuju kožu, sunce može biti štetno i za kosu, odnosno kožu glave, za šta je potrebna posebna zaštita.

Kako zaštititi kožu glave

Kao što je dobro kožu zaštititi odećom tankog i prijatnog materijala, kako sunčevi ne bi bila direktno izložena suncu, tako se i koža glave može zaštititi nošenjem šešira sa što širim obodom. Osim toga, potrebno je nanositi i preparate koji pomažu da se zaštiti koren kose i koža glave. Ukoliko se provodi duže vreme na suncu, pogotovo na plaži – gde je zbog odsjaja od vode sunce još jače i štetnije, poželjno je ove preparate nanositi svaki put kada se izađe iz vode.

Sunce može uticati i na stvaranje kancerogenih ćelija, pa je zato neophodno zaštititi se od ovakvog uticaja, a osim toga – sunčevi zraci isušuju kosu i čine da se lomi i kvari njen prirodni kvalitet.

Proizvodi sa UV zaštitom

Zaštita od UV zraka je baš ono što je potrebno tokom leta. Sunce vam neće naštetiti ukoliko u odgovarajućem periodu dana budete napolju i ne provedete previše vremena na suncu. Ali ukoliko ne možete to da izbegnete onda se morate zaštititi.

Ono što će na najbolji način pomoći vašoj kosi u zaštititi od svih negativnih efekata koje mogu imati UV zraci jeste sprej. Uz pomoć ovakvog preparata najveće su šanse da će kosa biti pokrivena ovom zaštitom, čime će se izbeći i sušenje, krzanje ali i beživotan izgled kose.

Osetljivost kože glave

Ukoliko se desi da vam od sunca izgori koža glave, najbolje je tretirati je aloa verom. Koža glave je podjednako, ako ne i više, osetljiva kao i ostatak kože na telu, pa je neophodno zaštititi je.

Kada izgori, koža glave ne sme biti izložena tretmanima nekih agresivnijih preparata, nego je najbolje lečiti je nekim prirodnim sastojcima, kao što je aloe vera. Ako se desi opekotina jačeg stepena, obavezno se javite lekaru.

20/07/2015 15:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments