Ovako umor utiče na telo!

16/08/2016 09:44

Ovako umor utiče na telo!

Svako ima svoj način da se izbori sa hroničnim umorom. Nekima umor ne pada previše teško i mogu lako da nadoknade energiju koju troše, dok kod drugih to malo teže ide.

Čak iako uspevate da podnesete naporan tempo rada i da vaš posao ne trpi zbog umora kom ste izloženi – ipak ne bi trebalo da prolongirate izloženost tela stresu koji oseća zbog nedostatka odmora.

Evo kako umor utiče na naše telo:

Gore od mamurluka

Stručnjaci su, posle niza istraživanja i testiranja, došli do zaključka da je neispavanost gora od mamurluka, kada je u pitanju funkcionisanje našeg tela i naša efikasnost prilikom rada.

Veće šanse za šlog

Ljudi koji tokom noći spavaju šest ili manje sati (redovno, duži veriod) imaju čak četiri puta veće šanse da će imati šlog.

spavanje noge

Češće prehlade i bolesti

Ako spavate manje od sedam sati tokom noći imate tri puta veće šanse da se prehladite ili razbolite od onih koji spavaju osam ili više sati.

Problemi sa gojaznošću

Iako ne deluje logično, ali nedostatak sna može da utiče i na kilažu, jer manje od šest sati tokom nići dovodi do povećanog nivoa hormona gladi, što povećava količinu masti u organizmu.

nodevojka lezi

Nervoza i anksioznost

Nervoza i anksioznost su neki od najčešćih posledica neispavanosti i to je nešto sa čim su se skoro svi u životu susreli barem jednom – nakon manjka sna prethodne noći.

16/08/2016 09:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments