Med u kombinaciji sa ovim namirnicama predstavlja pravi eliksir zdravlja

29/06/2022 10:59

Med u kombinaciji sa ovim namirnicama predstavlja pravi eliksir zdravlja

Blagodeti meda su poznate, a njegov slatki ukus nezaboravan. Ova namirnica, jednostavno mora biti deo svake kuhinje.

Poznata je i činjenica da je med prirodan lek, koji u kombinaciji sa određenim namirnicama predstavlja najmoćniji lek u borbi protiv pojedinih oboljenja.

Kombinacija meda i oraha

Orah je od davnina poznat kao lekovita i jedinstvena biljka. U kombinaciji sa medom pruža organizmu potrebne nutrijente, vitamine, minerale, masti, belančevine i druga potrebna svojstva.

U slučaju hipertenzije ali i nedostatka gvožđa, odnosno anemije, potrebno je konzumirati smesu od 100 grama oraha i 100 grama meda. Trajanje ove terapije mora biti minimum 45 dana. Ova kombinacija je izuzetno delotvorna kod oporavka od anemičnosti i iscrpljenosti.

Kašika meda sa orasima preporučuje se u slučaju glavobolje, skleroze, nesanice, kao i svim ljubiteljima ove ukusne poslastice.

Takođe, pomaže kao vid preventive od povećane radijacije, zatim od impotencije.

Pogledajte i: Zdravstveni benefiti meda za koje sigurno niste znali

Kombinacija meda i jabukovog sirćeta

Sprovedene su razne studije o uticaju jabukovog sirćeta po zdravlje organizma. U Americi je ovaj napitak odavno u upotrebi i skladišti se u drvenim buradima, jer drvo pojačava fermentaciju.

Preporučuje se konzumacija dve kašike jabukovog sirćeta rastvorene u mlakoj, odnosno prokuvanoj vodi uz dodatak dve kašike meda. Potrebno je uzimati tri kašike dnevno, pre obroka.

Ova čarobna smesa pomaže u slučaju neuredne probave, slabe cirkulacije i bolesti grla. Stručnjaci je preporučuju kod bolesti srca, krvnih sudova i bubrega.

Takođe, odlično se pokazala i kod lečenja noćnog mokrenja kod dece. Preporučuje se kao terapija za snižavanje krvnog pritiska, zatim pri očuvanju vitke linije i usled polenske kijavice.

Kombinacija meda sa belim lukom

Beli luk – prirodan antibiotik i moćan lek. Kombinacija ove dve namirnice obnavlja snagu organizma. Koristi se u slučaju astme i otežanog disanja.

Pripremite smesu od kilograma livadskog meda u koji ćete dodati sok od deset limunova i sok od deset glavica belog luka. Sve dobro izmešajte i ostavite da odstoji nedelju dana.

Eliksir konzumirajte jednom dnevno i to po četiri kafene kašike. Redovno uzimajte prirodnu terapiju u periodu od dva meseca, kako bi ostvarili efekat.

Stručnjaci ovaj lek preporučuju u borbi protiv gripa.

FOTO: www.steptohealth.com

29/06/2022 10:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments