Namirnice koje negativno utiču na kožu

03/10/2016 11:01

Namirnice koje negativno utiču na kožu

Koža trpi i prikazuje zdravstveno stanje čitavog organizma, zbog čega je moguće uticati na njen izgled – uz pomoć odgovarajućih namirnica.

Kada jedemo nezdravu i hranu koja je loša za kožu – ona izgleda umorno, nema sjaj, a mogu se pojaviti i bubuljice i drugi problemi.

Najlošije namirnice za kožu

Među najlošijim namirnicama za kožu je šećer, ali ne bilo koja vrsta šećera. Voćni šećeri su mnogo bolji izbor nego šećer iz slatkiša i prerađene hrane.

Šećer koji se nalazi u slatkim grickalicama posebno je loš za ten, zbog čega dermatolozi predlažu da se slatkiši zamene za suvo grožđe ili jabuke.

Iako su zdravi i dobri za kosti, mleko i mlečni proizvodi mogu negativno uticati na kožu jer u sebi sadrže hormone rasta koji ulaze u krvotok i dovode do upala i stvaranja bubuljica na koži.

Već je poznato da masna, brza hrana, kao i margarin i slane grickalice kao što je čips – veoma nepovoljno utiču na izgled kože. Međutim, pored ovih namirnica, na kožu uziču i prerađeni sokovi – gazirani i voćni – jer su puni šećera i ne sadrže vlakna koja su veoma korisna za probavu, ali i za razgradnju “lošeg” šećera.

Upravo je promena u nivou šećera u krvi jedan od najčešćih uzroka za ubrzano starenje kože, ali i pojavu bora. Zbog toga je za zdravu, a samim tim i lepu kožu najbolje jesti dosta svežeg voća i povrća i piti dosta vode na dnevnom nivou.

03/10/2016 11:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments