Povezane objave
Polako počinje i sezona trešanja, jedne od najboljih letnjih namirnica. Trešnje predastavljaju izvor zdravlja za naš organizam tokom letnjeg perioda.
Pored toga što su primamljive i ukusne, trešnje imaju izuzetno povoljan uticaj na naše zdravlje. Trešnje predstavljaju izvor energije, prirodni lek za mnoge bolesti i nezamenljive su u sprečavanju mnogih oboljenja.
S obzirom na to da trešnje sadrže vitamine A, B i C, a pored toga i antioksidante, kalijum, kalcijum, gvožđe i minerale – veoma su dobre za krvnu sliku. Ukoliko ih konzumiramo duži period, krvna slika se može znatno poboljšati.
Osim što utiču na krvnu sliku, trešnje pomažu i pri otežanom varenju, smanjuju mokraćnu kiselinu, podstiču rad stomaka, gušterače i creva, a leče i od različitih upala.
Posebno se preporučuju ženama jer je jako dobro konzumirati ih tokom ciklusa, a mogu se tumačiti i kao estetski proizvod – jer sprečavaju nastanak bora i bore se protiv celulita. Bakteriološko sredstvo koje poseduju pomaže desnima i sprečava nastanak karijesa.
Najbolje ih je jesti sirove, a nikako odmrznute ili obrađene na bilo koji način. Postoji mogućnost i da se od njih napravi sok koji blagotorno deluje na san i pomaže da bolje i kvalitetnije spavate.
Trešnje se mogu koristiti pri lečenju artritisa i drugih nelagodnosti u kostima. S obzirom na to da je zapravo tajna ovog voća u njegovom pigmentu, slična svojstva imaju i maline, borovnice i višnje.
Prema novijim istraživanjima naučnika, trešnje imaju svoju ulogu i u borbi protiv raka.
Osim što su veoma ukusne, trešnje su odličan izvor energije, a pored toga pomažu i u topljenju masnih naslaga, ubrzavanju metabolizma, što pomaže svima koji imaju nameru da smršaju. S obzirom na to da regulišu metabolizam tako što ga ubrzavaju, smatraju se i veoma korisne u sprečavanju infarkta.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*