Ovo je najgora svakodnevna navika za naš imuni sistem!

01/02/2018 09:19

Ovo je najgora svakodnevna navika za naš imuni sistem!

Niste se naspavali? Pod stresom ste? Ove svakodnevne navike slabe naš imuni sistem, ali jedna od njih je fatalna po naše zdravlje.

Nedavna studija Univerziteta Bon pokazala je da tipična “zapadna ishrana” koja podrazumeva mnogo crvenog mesa, šećera, zasićenih masti, a malo vlakana, odnosno brza hrana, poprilično slabi imuni sistem i uzrokuje brojne upale u organizmu.

Studija je takođe pokazala da upale, izazvane konzumacijom brze hrane, mogu da dovedu do oboljenja kao što su kardiovaskularne bolesti, te dijabetes tipa 2.

Brza hrana bespovratno slabi imuni sistem

U eksperimentu, učestvovali su miševi koji su mesec dana bili pod “zapadnjačkim” režimom ishrane. Nakon samo 30 dana, miševi su imali znatno oslabljen imuni sistem, te brojne bakterijske infekcije.

Takođe, pokazano je da je šteta koju brza hrana napravi u telu nepopravljiva, jer su miševi, nakon ovog eskperimenta, prešli na zdraviji režim ishrane, pa ipak, i dalje su imali trajne promene u imunološkom sistemu.

Ostaje da se utvrdi koji mehanizam stoji iza ovo procesa, ali svakako, naučnici savetuju da ljudi treba da prave svesne odluke kada je režim ishrane u pitanju i da izbegavaju brzu hranu po svaku cenu.

01/02/2018 09:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments