Kako prebroditi negativan uticaj naglih vremenskih promena?

29/08/2018 11:45

Kako prebroditi negativan uticaj naglih vremenskih promena?

Nagle promene vremena, itekako mogu da se odraze na zdravlje i to negativno. 

Naime, promene temperature mogu uticati na fizičko i na psihičko zdravlje.

Uticaj naglih vremenskih promena i kako ih prevazići

Uticaj naglih vremenskih promena utiču na organizam i mogu se manifestovati u vidu umora, nesanice, razdražljivosti i pada koncentracije. Takođe, mogu uzrokovati glavobolje i bolove u mišićima i zglobovima.

Stručnjaci savetuju izbegavanje stresnih situacija, kako bi se izbegla i glavobolja. Preporučuje se odmaranje u mračnoj prostoriji i tuširanje naizmenično toplom i hladnom vodom.

Voće i povrće kao deo zdrave navike

Ishranu obogatite voćem i povrćem, a izbegavajte tešku hranu i obilne oborke.

U slučaju da imate nizak pritisak, savetuje se konzumacija velike količine vode i prirodnih sokova. Visok krvni pritisak, zahteva izbegavanje namirnica koje su bogate masnoćama, ali i izbegavanje alkohola i cigareta. Ovo se posebno odnosi na osobe s kardiovaskularnim bolestima.

Ako imate problema sa zglobovima, kostima i mišićima, koji se prvi “jave”, odnosno aktiviraju u slučaju vremenskih promena, jedite namirnice bogate kalcijumom i omega-3 masnim kiselinama, kao što su mlečni proizvodi i tamno lisnato povrće.

Ne preporučuje se konzumacija slatkih i hladnih pića, već isključivo biljni čajevi. Odmor tokom dana je potreban, ali dovoljno sna tokom noći je najpotrebnije.

29/08/2018 11:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments