Namirnice sa iznenađujućim benefitima po zdravlje

04/02/2019 12:12

Namirnice sa iznenađujućim benefitima po zdravlje

Svaki dom ima svoj kućni lek za neko oboljenje, a najčešće, te lekove naučili smo od starijih članova naše porodice.

U nastavku saznajte šta možete da lečite namirnicama koje sigurno imate u svom domu i kako možete da poboljšate svoje zdravlje.

Klasični kućni lekovi

Sok od brusnice

Tradicionalno, brusnica i sok od nje koristi se pri lečenju urinarnih infekcija. Pored toga, ovaj sok može da pomogne kod smanjenja krvnog pritiska. Naime, u jednom istraživanju pokazano je da ovaj sok, zbog antioksidanata koje sadrži, smanjuje krvni pritisak i drži ga pod kontrolom.

Med

Uz to što med umanjuje bol u grlu i kašalj, on, zahvaljujući antiupalnim i antibakerijskim sredstvom, pomaže u zarastanju rana, te može da se koristi umesto melema.

Saznajte i… Kako prepoznati prirodni med

Crveno vino

Pored toga što vino štiti srce i krvne sudove, sastojci ovog pića utiču na umanjenje bakterija u ustima odgovornih za nastanak karijesa.

Sok od limuna

Limun, bogat vitaminom C, najčešće se koristi pri jačanju imunog sistema. Uz to, sok od limuna, kako su pokazala istraživanja, sprečava nastanak kamenja u bubrezima.

Ovsena kaša

Ovsena kaša pomaže pri brojnim problemima kože, kao što je ekcem. Uz to, zahvaljujući sastojcima, poput vlakana i antioskidanata, ovsena kaša štiti srce i smanjuje nivo lošeg holesterola.

Pročitajte i… 10 namirnica koje bi trebalo da uvrstite u doručak

Mlečni proizvodi

Uz to što jačaju kosti, mlečni proizvodi sprečavaju PMS simptome, kao što su nadutost, glavobolja, želja za nezdravom hranom te nervoza i razdražljivost.

Banane

Uz to što sprečavaju dijareju, ovo voće, zbog kalijuma koje sadrži, održava balans krvnog pritiska, a štiti i bubrege.

04/02/2019 12:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments