Za šta je dobar pčelinji hleb?

15/04/2020 11:52

Za šta je dobar pčelinji hleb?

Pčelinji hleb ili Perga je namirnica i lek koja leči jetru, jača imunitet i eliminiše toksine. Pčelinji hleb koji se nalazi u pčelinjoj košnici je pčelinji proizvod koji je najbogatiji hranljivim materijama iz polena. Pčele skupljaju polen iz cveća i skladište ga u ćelijama saća.

Nakon skladištenja, pčele nabijaju i mese polen dok se ne formira kompaktna masa. Pčela zatim ponovo skuplja polen i stavlja ga preko postojećeg, pa ga zatim nabija. Ovaj proces se nastavlja dok se ćelija saća ne dopuni do tri četvrtine. Preko ovog, pčele dodaju med, nakon toga ga prekrivaju tankim slojem voska. Nakon 30 dana čuvanja u košnici, može se reći da postoji pčelinji hleb, koji se sastoji od prikupljenog polena i sekrecionih supstanci pčela, sa malim količinama meda i mikroorganizama, koji se čuva na povišenim temperaturama i povišenoj vlažnosti.

Ova supstanca se naziva pčelinji hleb upravo zato što se njime hrani leglo koje se nalazi u košnici. Ovo je kompleksan proizvod koji u sebi sadrži sve vitamine, 27 minerala i oligoelemenata, šećere (maksimalno 25%), lipide, proteine (minimum 20%), amino kiseline, jednu antibiotsku komponentu, jedan faktor rasta, prirodne hormone i enzime.

Perga se preporučuje osobama koje pate od anemije, bolesti jetre, poremećaja crevnog tranzita ili reumatizma.

Preporučuje se deci koja pate od rahitisa ili imaju probleme u razvoju. Ima izvanredan učinak na nervni sistem, a pomaže kada se osoba nalazi u stresnom periodu, kada je premorena ili preopterećena ili u slučajevima nervoze i depresije. Može se koristiti i da se osoba reši insomnije.

Pčelinji hleb je dobar kod poremećaja metabolizma, gojaznosti, anoreksije i gubitka težine. Dobar je i kao pomoćno sredstvo u lečenju čira.

Muškarci mogu koristiti ovu supstancu da bi povećali potenciju.

Ovaj sastojak se nalazi i u mnogim kremama i tretmanima u kozmetičkoj industriji.

15/04/2020 11:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments