Skriveni znakovi depresije

30/11/2017 10:39

Skriveni znakovi depresije

Depresija, pa i u blažim oblicima, ne uključuje samo plakanje i osećaj nesreće. Ovi suptilni simptomi i te kako mogu da ukazuju na depresivna stanja.

Skrivate osećanja

Mnoge osobe skrivaju osećanja od drugih, što može imati ozbiljne posledice po mentalno zdravlje. To u budućnosti može da uzrokuje strah od iskazivanja emocija.

Ne znate da li ste srećni ili ne

Ukoliko ne možete da definišete kako se osećate, to može biti znak apatije. Ukoliko je osoba depresivna, može da počne da potiskuje osećanja, a na posletku neće moći da razlikuje emocije.

Namećete sebi puno obaveza

Bežanje od stvarnosti , pravih problema i osećanja može da se manifestuje i veoma užurbanim stilom života sa mnogo obaveza. Ukoliko ste stalno okupirani poslom i izbegavate socijalnu interakciju, možda patite od depresije.

Random stvari vas izluđuju

Mnogi ljudi misle da su tuga i melanholija glavni simptomi depresije, ali i bes može biti simptom ovog oboljenja, naročito kod muškaraca. Simtpom depresije može biti ukoliko se razbesnite u situacijama kada je takva reakcija nepotrebna i preuveličana.

Neoprezni ste

I ovo je odlika depresije prevashodno kod muškog pola. Preuzimanje prevelikih rizika, poput opasne vožnje kolima, kockanje ili konzumiranje alkohola, mogu biti simptomi depresije.

30/11/2017 10:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments