Koliko je štetno sedenje prekrštenih nogu?

10/11/2016 10:07

Koliko je štetno sedenje prekrštenih nogu?

O tome kako na naše zdravlje utiče višečasovno sedenje mnogi stručnjaci su izneli svoja mišljenja i jedno je sigurno – to baš i nije najbolje za nas.

Koji zdravstveni problemi bi mogli da se povežu sa predugim sedenjem u toku dana još uvek ne može sa sigurnošću da se kaže, ali među prvim se navode problemi sa leđima, venama i slično.

Kako sedenje sa prekrštenim nogama utiče na zdravlje?

Ne može se dokazati da li je baš sedenje sa prekrštenim nogama uzrok zdravstvenih problema kao što su varikozne vene, visok pritisak, bol u leđima i slično, ali stručnjaci se slažu u jednom – sa prekrštenim nogama ili ne – dugo sedenje na jednom mestu i u istom položaju sigurno dovodi do ovih problema, kao i do pojave celulita.

sedenje

Posebno je opasno sedeti u istom položaju sve dok noge ne utrnu, jer tada dolazi do otupljivanja nerava i otežane cirkulacije krvi što vremenom može dovesti do ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Ipak, prekrštene noge ne mogu biti jedini krivac za ove probleme, a pogotovo ne za varikozne vene, jer stručnjaci smatraju da one mogu biti i genetski prenosiv zdravstveni problem.

10/11/2016 10:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments