Jesenja poslastica – odličan izvor vitamina C
Povezane objave
Jesen je vreme kada se ulicama širi miris pečenog kestenja – kojima je upravo tada sezona. Upravo je ovo omiljena slana “poslastica” mnogih ljudi.
Ali osim što je ukusno, pogotovo pečeno na žaru, kestenje je veoma zdravo, a pre svega predstavlja odličan izvor vitamina C koji je neophodan za jačanje imuniteta.
Pored vitamina C, kestenje ima visok nivo i vitamina A i B, kao i folne kiseline, gvožđa, magnezijuma, cinka, fosfora, kalcijuma i kalijuma – što ga čini odličnim saveznikom u borbi protiv bolesti u sezoni napada virusa.
Kesten-dijeta
Iako je kesten pretežno sastavljen od skroba, on ne sadrži gluten, a oni koji vode računa o liniji mogu biti sigurni da kestenje sadrži veoma malo kalorija i masti, a da je veoma sita namirnica.
Zahvaljujući tome što je izvor dijetalnih vlakana, kestenje i snižava holesterol i ograničava apsorpciju holesterola u crevima.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*