Jesenja poslastica – odličan izvor vitamina C

01/11/2016 10:21

Jesen je vreme kada se ulicama širi miris pečenog kestenja – kojima je upravo tada sezona. Upravo je ovo omiljena slana “poslastica” mnogih ljudi.

Ali osim što je ukusno, pogotovo pečeno na žaru, kestenje je veoma zdravo, a pre svega predstavlja odličan izvor vitamina C koji je neophodan za jačanje imuniteta.

Pored vitamina C, kestenje ima visok nivo i vitamina A i B, kao i folne kiseline, gvožđa, magnezijuma, cinka, fosfora, kalcijuma i kalijuma – što ga čini odličnim saveznikom u borbi protiv bolesti u sezoni napada virusa.

Kesten-dijeta

kesten

Iako je kesten pretežno sastavljen od skroba, on ne sadrži gluten, a oni koji vode računa o liniji mogu biti sigurni da kestenje sadrži veoma malo kalorija i masti, a da je veoma sita namirnica.

Zahvaljujući tome što je izvor dijetalnih vlakana, kestenje i snižava holesterol i ograničava apsorpciju holesterola u crevima.

01/11/2016 10:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments