Kako lečiti urinarne infekcije?

21/10/2022 13:45

Kako lečiti urinarne infekcije?

U pitanju je jedan od najčešćih zdravstvenih problema.

Urinarne infekcije su naročito česte kod žena, zbog specifične fiziološke građe.

Kako dolazi do infekcije?

Infekcije najčešće izazivaju bakterije, a rizik od oboljevanja kod žena je veći. Naime, razlog leži u ne održavanju higijene ili pak u preteranom održavanju.

Kada je reč o preteranom održavanju higijene, česti uzročnici su agresivna sredstva za higijenu intimnih delova. Stručnjaci preporučuju isključivo toplu kupku. Često je razlog infekcije i neredovno pražnjenje bešike.

Pražnjenje bešike ne treba odlagati, a još jedan od načina za sprečavanje infekcije je tuširanje odmah nakon seksualnog odnosa. Tokom menstrualnog ciklusa preporučljivo je što češće menjanje uložaka, dok upotrebu tampona treba izbegavati.

Najčešći simptomi infekcije su bol, neprijatnost, peckanje pri mokrenju, pritisak u donjem delu stomaka i drugačija boja urina. Ovi simptomi su nekada praćeni povišenom telesnom temperaturom.

Stručnjaci, kod blagih infekcija, savetuju konzumiranje biljnih čajeva od brusnice, ive, peršuna.. Kod jačih upala i infekcija, potrebno je obratiti se stručnjaku, kako bi ukazao potrebnu pomoć i odredio terapiju.

21/10/2022 13:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments