Ozbiljna konkurencija HBO: Apple ulazi u TV vode!

25/08/2017 16:28

Ozbiljna konkurencija HBO: Apple ulazi u TV vode!

Dvojica rukovodioca iz Apple-a sastali su se sa holivudskim agentima i producentima ne bi li se dogovorili oko predloga koje bi eventualne emisije i serije kupio Apple, prenose izvor CNN-a.

Kako tvrde američki mediji, Džejmi Erlicht i Zek Van Amburg sa televizije Sony Pictures nekoliko puta sastajali su se sa zvaničnicima Applea, a ukoliko dođe do ove saradnje, Apple i Sony bi mogli biti konkurencija gigantima kao što su HBO te Netflix.

Prema tvrdnjama Wall Street Journala, Apple je pribavio oko milijardu dolara za kupovinu i izradu originalnih TV emisija tokom sledeće godine. Apple se već oprobao u ovim sadržajima, rijaliti šouom Planet Apps, ali ona je naišla na oštre kritike. Ipak, to ih izgleda ne sprečava.

“Umočili smo prst u vodu proizvodeći originalni sadržaj za Apple Music”, izjavio je Tim Kuk, izvršni direktor Applea. “Učimo mnogo o poslovanju izvornog sadržaja i razmišljamo o načinima na koje bismo se mogli igrati na tom polju”. Uz spremnih milijardu dolara i TV voditelje za osoblje, Apple povećava svoju prisutnost u Holivudu. No, čak ni taj proračun, prema mnogima, ne može parirati potencijalnim suparnicima poput Netflixa, koji je ove godine odvojio 6 milijardi dolara za originalni sadržaj.

25/08/2017 16:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments