Apple u borbi protiv kucanja poruka tokom vožnje

06/06/2017 14:58

Apple u borbi protiv kucanja poruka tokom vožnje

Sa ciljem da vožnju učini sigurnijom i smanji broj vozača koji kucaju poruke dok upravljaju vozilom, kompanija Apple je osmislila novu opciju za svoje uređaje.

Naime, Apple ima plan da uvede novu opciju na iPhone koja će sprečiti nesavesne vozače da kucaju poruke na svojim telefonima dok voze.

Nova opcija nosi naziv “Ne uznemiravaj tokom vožnje” (Do Not Disturb While Driving) i biće deo nove verzije Apple-ovog operativnog sistema – iOS 11.

iphone auto

Da bi ova opcija bila u funkciji potrebno je da je telefon konentovan u automobilu – preko kabla ili preko Bluetooth-a ili da je automobil u pokretu, pa tada telefon neće prikazivati notifikacije za poruke i vesti na koje bi vozač hteo/trebalo da odreaguje.

Ukoliko vam neko pošalje poruku tokom vožnje, telefon može da pošalje automatski odgovor “Trenutno vozim, ne mogu da odgovorim”.

Ekran će takođe biti zaključan kako bi sprečio vozače da koriste aplikacije u vožnji. Suvozač i ostali putnici će imati opciju da isključe ovu blokadu kako bi koristili svoj telefon bez ometanja.

06/06/2017 14:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments