Kako da brže napunite vaš smartfon

10/09/2014 07:57

Kako da brže napunite vaš smartfon

Svi smo se bar jednom zadesili u toj situaciji – treba da se nađemo sa prijateljem za pola sata, a baterija na telefonu je pri kraju. Nemate vremena da napunite telefon pre nego što krenete? Možda ipak imate.

Pre nego što priključite telefon na punjač, zatvorite sve aplikacije koje su otvorene i uključite “Airplane mode“. Ova opcija će isključiti mobilnu mrežu, WiFi, i GPS, i nećete biti dostupni dok ne je ne isključite. Šta dobijate time? Vaš uređaj će se brže napuniti zato što procesi u pozadini neće trošiti bateriju dok se puni.

baterija_pametnog_telefona

Istu stvar možete da postignete tako što ćete isključiti telefon dok se puni, iako ovo nije idealno rešenje jer tada alarmi neće zvoniti. Iako vreme za koje se tako uređaj napuni nije mnogo kraće (napuniće se nekoliko minuta brže), svaki sekund je bitan kada ste u žurbi i možda će vam baš tih dodatnih nekoliko procenata značiti.

Vreme potrebno da se uređaj napuni zavisi i od veličine baterije, njenog stanja, i vrste punjača koji koristite.
Takođe, imajte u vidu da pozadinsko osvetljenje i displej koriste veliku količinu energije, te bi najbolje bilo da ne uključujete ekran dok se uređaj puni.

10/09/2014 07:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments