Čuvanje fotografija na Google Photos aplikaciji

10/03/2016 14:20

Čuvanje fotografija na Google Photos aplikaciji

Google Photos aplikacija je besplatna i veoma korisna. Mogu je koristiti i vlasnici Andoid i iOS uređaja, a potrebno je samo imati Google nalog.

Preuzima se sa Google Store-a, a nakon toga instalirana je na mobilni telefon i spremna za korišćenje.

Kako biste iskoristili sve prednosti ove aplikacije i sačuvali svoje fotografije i video zapise – potrebno je da dozvolite upload ovih sadržaja sa svog telefona na “google oblak”.

google photosAko želite da upload-ujete više fotografija ovaj proces može malo potrajati, ali Google Photos omogućava jednostavno prebacivanje ovih sadržaja sa računara, fotoaparata i memorijskih kartica.

Ukoliko želite da nastavite da svoje fotografije čuvate na Google Cloud-u – one će biti automatski upload-ovane, čime ćete obezbediti sigurnosne kopije (backup) svojih sadržaja.

Preporučuje se da veličinu koju postavljate na Google Cloud bude High quality.

Ako ne želite da se upload obavlja automatski, isto možete učini i ručnim dodavanjem. Potrebno je da otvorite photos.googe.com, da se ulogujete sa svojim Google nalogom i gmail-om. Nakon toga kliknite na dugme sa malom oblakom sa strelicom usmerenom na gore (smešteno pri vrhu ekrana).

Ručno može da se ubacuje i ako datoteke ili mape ubacite metodom “drag and drop” i smestite ih u Google Photos.

Preuzimanje fotografija sa Google Photos aplikacije

Ukoliko želite da preuzmete fotografije koje se nalaze na vašem Google Cloud-u potrebno je da odaberete željene datoteke pod tabom Camera Roll i da kliknete na dugme – Download (koje se nalazi pri dnu zaslona).

Fotografije sa Facebook-a na Google Photos

Iako nije moguće automatske preneti fotografije sa Facebook-a na Google Photos, postoje dve opcije kako biste to uspeli.

  • Možete ručno preuzeti sve fotografije se nalaze na Facebook-u i upload-ovati ih na Google Photos
  • Možete preuzeti sve podatke sa Facebook-a, pronađite u njima fotografije i video zapise i onda ih upload-ujte na google Photos
10/03/2016 14:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments