Ljubav i korona virus

15/06/2020 14:28

Ljubav i korona virus

Virus covida-19 koji je izazvao svetsku pandemiju je možda prenosiv i vazduhom- prema najnovijim naučnim saznanjima. Iziskuje nošenje maske i zabranu okupljanja, nije poželjno ni sedeti u popularnim kafićima i barovima. Svedeni smo na stari dobri korzo, duge šetnje i telefonske pozive.

Šta se dešava sa novopečenim parovima za vreme ove pandemije? Kako ljubav preživljava virus?

Ovo je odličan test vaše ljubavi. Radi se o puno više truda i odricanja da se usklade obaveze neobičnog stila života koji nam izolacija i pandemija diktira i viđanje onih sa kojima želimo to slobodno vreme da provedemo na sasvim drugačijim mestima i prilikama nego što nas je užurbani gradski život navikao.

Morali smo trenirati strpljenje da bi videli voljene i drage, grejati žice telefona i interneta, mahati i piti kafu preko skajpa i vibera…istestirali smo sigurno, ako do sad nismo kako rade video pozivi svih mogućih mreža.

Najzad smo morali videti i neke osobine i ponašanja ljudi u ovako vanrednim situacijama koje možda dugo ne bi spoznali u običnim okolnostima ustaljenog života. Kako reaguju kad su u dokolici doma, koliko mogu biti optimistični kada je sve prilično crno i prognoza nije sjajna, koliko su vredni i kreativni, znaju li da okupiraju pažnju sebe i drugih i naprave sebi zanimaciju pa i u četiri zida. Kakvi su kad ne mogu odmah dobiti svoj omiljeni slatkiš. Jel su mrzovoljni kada se svet umiri i nema mesta izvora zabave ili umeju da naprave sopstvenu zabavu i razonode sebe i vas.

Imali smo vremena za priču i sanjarenje. Dokolicu, čitanje, učenje jezika, slikanje, vajanje, kućne popravke i učenje novih veština.

Neki su se pretvorili u vrsne kuvare i poslastičare u cilju da udovolje svojim čulima ili izmame osmeh i zadovoljstvo drugih. Svašta smo radili da se zabavimo, da pokažemo ljubav, da volimo i budemo voljeni, ne klonemo duhom.

Sve u svemu ako je ljubav prava, bilo ona partnerska, roditeljska, prijateljska treba da traje i traži samo nove načine i dimenzije i vreme i prilike, ne treba da budu faktor bilo kakvog uticaja na nju.

15/06/2020 14:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments