Slanje mail-ova povećava stres?

14/11/2015 12:02

Slanje mail-ova povećava stres?

Stručnjaci su došli do zaključka da je proveravanje poslovnog mail-a posle 21 časa loše za naše psihičko stanje i raspoloženje.

Ukoliko želite da mirno zaspete i da se odmorite za još jedan radni dan, najbolje bi bilo da kasno uveče ne proveravate svoj mail, ukoliko baš ne morate.

Mail-ovi su odavno postali način komuniciranja među zaposlenima i uopšte u poslovnom svetu. Kao što i posao može donositi stres, tako je i ovaj način komuniciranja “proglašen” jednim od izvora svakodnevnog stresa.

Jedna italijanska firma je odlučila da proveri na koji način mail-ovi utiču na zaposlene, pa je ukinula komunikaciju na ovaj način na samo sedam dana.

U toku te nedelje, zaposleni su mogli da komuniciraju na bilo koji drugi način – sem slanjem mail-ova, dok je face-to-face komunikacija bila najpoželjnija.

Upravo na ovaj način došlo se do definitivnog zaključka – slanje mail-ova zaista predstavlja stres, podjednako kao i posao, ako ne i više.

Osim provere načina na koji komuniciranje preko mail-ova utiče na zaposlene, ova kompanija je želela i da pronađe način na koji će se formirati snažnija saradnja među zaposlenima, ai i da se smanji stres što je više moguće.

Definitivno je neposredna komunikacija najbolja za sve. Na ovaj način ne postoji način da ćete doživeti veći stres, a razgovarajući sa kolegama uživo – bolje ćete se razumeti i lakše rešiti koji god da je problem u pitanju.

14/11/2015 12:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments