Nega i lepota: Benefiti ulja od jagorčevine

09/01/2018 11:18

Nega i lepota: Benefiti ulja od jagorčevine

Ulje od jagorčevine smatra se jednim od najvećih otkrića preventivne medicine, a pored toga što ublažava bol i sprečava oštećenje nerava obolelih od dijabetesa, ovo ulje ima i važnu ulogu u nezi tela.

Jagorčevina, odnosno žuti noćurak je divlja biljka koja raste u Evropi, Severnoj Americi i delovima Azije, a celjena je upravo zbog benefita njenog ulja. Uz to što se koristi u ublažavanju bolova i PMS simptoma, ulje ove biljke, zbog nutrijenata koje sadrži, blagotvorno deluje na krvotok, respiratorni i nervni sistem. Uz to, jagorčevina se koristi i za negu, a u nastavku otkrijte i zašto.

Kožna oboljenja

Ulje jagorčevine pokazalo se delotvorno u lečenju bolnih kožnih problema, kao što je psorijaza i ekscem. Razlog se krije u omega 6 masnim kiselinama, koje ublažavaju ove simptome.

Borba sa borama

Zbog gama- linolenske kiseline i antioksidanata, žuti noćurak ublažava pojavu bora i štiti kožu od spoljnih uticaja. Ulje ove biljke zateže kožu lica i vrata i podmlađuje je.

Usporava opadanje kose

Istraživanja su pokazala da je ulje jagorčevine efikasno u usporavanju opadanja kose, jer jača samu vlas. Savet je da, u kombinaciji sa kokosovim uljem, nanosite na kosu svaki dan.

Uspostavlja balans hormona

Opet zahvaljujući omega 6 masnim kiselinama, ovo ulje uspostavlja balans u hormonima, te se bori sa pojavom akni i bubuljica.

09/01/2018 11:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments